Malzemeler:
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
2 cay bardagi ilik su
1 tatiı kasigiı sirke
1 tatli kasigiı tuz
1 tatli kasigiı kuru maya
aldigi kadar un, (ele yapismayan, kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar).
20 dakika dinlendirilir. Hamur 6 parcaya bölünür.
1 paket margarin eritilir.2 kasik tereyag ilave edilir..Katmerlemek icin. (ben 150 gr margarin kullandim).
1inci parca hamur alini, ince açilir, yaglanir katmerlenir, (ben hamuru manti kalinliginda acip üzerini yagladiktan sonra, zarf seklinde katlayip, tekrar üstüste katladim) buzdolabina konur. Diger parca hamurlar içinde ayni katmerleme isi yapilir.
25 dak beklenir.
Dolaba ilk koydugumuz katmerlenmis hamur acilir içine börek ici konur rulo yapilir 4 parcaya kesilip tepsiye dizilir.
Bu islem buzdolabindaki hamurlarin hepsine uygulanir. Üzerine yumurta sarisi sürülüp 200 derecedeki firinda 35-40 dak pisirilir...
Afiyet olsun!
20 dakika dinlendirilir. Hamur 6 parcaya bölünür.
1 paket margarin eritilir.2 kasik tereyag ilave edilir..Katmerlemek icin. (ben 150 gr margarin kullandim).
1inci parca hamur alini, ince açilir, yaglanir katmerlenir, (ben hamuru manti kalinliginda acip üzerini yagladiktan sonra, zarf seklinde katlayip, tekrar üstüste katladim) buzdolabina konur. Diger parca hamurlar içinde ayni katmerleme isi yapilir.
25 dak beklenir.
Dolaba ilk koydugumuz katmerlenmis hamur acilir içine börek ici konur rulo yapilir 4 parcaya kesilip tepsiye dizilir.
Bu islem buzdolabindaki hamurlarin hepsine uygulanir. Üzerine yumurta sarisi sürülüp 200 derecedeki firinda 35-40 dak pisirilir...
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder