Bal, tarçın, ahududunun nefis lezzetleri; çıtır kurabiyede buluşuyor. Gün davetlerinizde hem göze hem damağa uygun kurabiye ikram etmek istiyorsanız; ahududulu kurabiyeyi deneyebilirsiniz.Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Malzemeler,
Hamuru için,
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süzme bal
2,5 su bardağı un
Üzeri için,
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ahududu
1 yemek kaşığı Pudra şekeri
Hazırlanışı,
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
Sürenin sonunda dolaptan çıkarın.
Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla keserek yuvarlaklar çıkarın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri dizin.
Yumurta akını fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün.
Toz şeker ve tarçını karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.
Üzerlerine ahududu yerleştirip pudra şekeri serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder