Kek Hamuru için,
2 adet yumurta1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolata Sosu için,
1 su bardağı süt1 paket sütlü çikolata (80 gram)
2 yemek kaşığı süt kreması
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için,
Pudra şekeriHazırlanışı,
Kek hamurunu hazırlamak için toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Sıvıyağ, süt ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Çikolata sosunu hazırlamak için küçük bir tavaya süt ve çikolatayı alın.
Çikolata eriyene kadar iyice karıştırın.
Krema ve tarçın ilave edip karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatın.
Çikolata sosunu ocaktan indirin.
Keki fırından çıkarıp üzerine çikolata sosunu dökün.
180 derece fırında 10 dakika daha pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.
Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder