Apfel-Walnuss Kuchen / Cevizli Elmalı Pasta
Uzunca bir aradan sonra merhabalar.. Yazacak çok şey olduğu halde, yazmadan kaldığım yerden yeniden başlamak istiyorum..Sık sık olmasa da ara ara paylaşımlar da bulunacağım.Blogu sanki yeniden keşfediyor gibi her şey bana yabancı gelmeye başladı..Zamanla alışırmıyım onu hiç bilmiyorum.:) Şimdi tarifimle sizleri baş başa bırakıyorum.Herkese sonsuz sevgi ve teşekkürlerimi iletiyorum. Malzmeler: 4-5 adet ekşi elma 5-6 adet ceviz 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, minicik tuz, 125 gr yumuşak tereyağ, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu Hazırlanışı: Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilip iyice yağlanır. Elmaların kabukları soyulup ortası çıkartılıp halka olarak kesilir. Tarçın ve 2 yemek kaşığı şeker karıştırılıp kalıbın tabanına serpiştirilip her tarafına bulaşması sağlanır. Elmalar tabana yerleştirilip orta kısımlarına ceviz konulur. Yağ,şeker,tuz,vanilya çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Limon rendesi ve suyu eklenip çırpılır.un,nişasta,k.tozu eklenip çırpılıp elmaların üzerin edökülür.Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilip ılıtılır.Servis tabağına çevrilip yağlı kağıt üzerinden alınır.Krema ile servis edilip afiyetle yenilir.
Etiketler:
Alman Pastaları,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder