Apricot, Almond and Lemon Bread / Kayısılı,Bademli ve Limonlu Ekmek

Selamlar Arkadaşlar,

Bugün sizlerle hafta sonu için misafirlerime yaptığım ekmeği paylaşacağım..Biliyorum biraz geç oldu,mailleriniz geldi yanıtlayamadım,hepinize teker teker yazamadım..Çok yoğun olduğumuz için bakamıyorum hiç bir yere.Şimdi sizlerle paylaşıp hemen işimin başına döneceğim..))

Ekmeğin tarifini buradan aldım..Minik değişiklikler yaptım,uyarladım..Sizlere sadece minik bir tavsiyem olacak.Kars gravyeri kullanmayınız mümkün olduğunca,çok kokuyor çünkü..))

Gravyer peynirini şarap yanında severim,onun dışında takıntım yoktur kendilerine..)Fakat bu ekmeği denemek isterseniz,ithal olanını alırsanız daha iyi olur.Özellikle Makro marketlerde satılanlardan,ya da yurt dışından aldıklarınızdan..Bende her ikisi de olmadığından Migros'tan almak zorunda kaldım..Bana hep koktuğundan,ekmekte de koku olduğunu düşünüp durdum..Özellikle sizinle bu hususu paylaşmak istedim..Bunun dışında ekmek şahaneydi diyebilirim..

Fırından çıkarttığım an,hemen dilimleyip tadına baktım..Annecik dur hemen dilimleme dağılacak dediyse de,dinlemedim.Sıcakken tuzlu,tatlı,ekşi,biberli o tatların birbiriyle uyumu bu kadar yakışıklı olurdu ancak. (Güleser bak yakışıklı yazdım..))))

Ekmek

Malzemeler

200 gr un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1,5 çay kaşığı pudra şekeri (ben ekstra ekledim)
6 adet oda ısısında yumurta
110 gr tuzsuz tereyağ
210 gr kıyılmış gün kurusu kayısı
180 gr rendelenmiş gravyer peyniri
1 çay kaşığı rezene tohumu
1 limon kabuğu rendesi
60 gr fırınlanmış iri kıyılmış badem (ben 100 gr kullandım)

Ekmek

Hazırlanışı
Uzun baton kalıba yağlı kağıt serilip bırakılır.

Un,kabartma tozu,tuz ve tane karabiber bir kaba elenip konulur.

Yumurtalar iyice çırpılır.

Yağ,pudra şekeri,limon kabuğu,rezene eklenip çırpılır.

Gravyerler,un eklenip iyice karıştırılır.

Son olarak bademler ve kayısılar eklenip karıştırılır.

Karışım baton kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 40-45 dk pişirilir.

Ekmek

Ekmek fırından çıktıktan sonra ılıtılıp telin üzerine alınır.

Dilimlenip servis edilir..

Afiyet olsun..
Ekmek

Not:Bir kadeh kırmızı şarap ve bir parça peynir eşliğinde nefis oluyor.)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler