Günaydın sevgili dostlar :)
Güneşli ama bir okadar da soğuk bir sabahtan merhaba herkese:) Soğuk ama güneş ışıklarının evime dolması beni mutlu ediyor..
Dün soframı paylaşmıştım ya sizlerle sevgili arkadaşım pastacılaz ın isteğini kırmadan bugün sizlerle o müthiş kekin tarifini paylaşacağım:)
Tarif sevgili Canım Kuzum Papatyamın ,nasıl birşey yapsaamm diye bakınırken aromasının hayali bile beni cezbeden sadece bir dilim yiyebildiğim nefis kekim bugün sizlerle:)
Kalıbım tantitoni den eşimin bana "sebebi yok" diye hediye ettiği ve benim çok beğendiğim harika kalıbım :)Tarifte minik değişiklikler yaptım, süt ve yağ ekledim mesela, küçük dokunuşum iyi geldi diye düşünüyorum :)
Malzemeler:
4 büyük yumurta
2 büyük çay bardağı tozşeker
1 büyük çay bardağı portakal suyu
1 büyük çay bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
4,5 büyük çay bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın
1 pk. kabartma tozu
2 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker boza kıvamına gelene dek çırpılır, üzerine sırası ile süt, yağ ve toz malzemeler eklenerek akışkan kek kıvamı elde edilir.
Elde edilen karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder