Aprikosen Kuchen mit Streuseln

Merhabalar, Bugün sizlerle pek nefis bir pasta paylaşıyorum..Yemeye doyamacağınız türden diyebilirim..Ben pastayı minik (2 kişilik)kelepçeli kek kalıbında yaptım bu yüzden biraz şekilsiz görünüyor..İlk fotoğraf görüntüsünden anlaşılacağı gibi sıcak sıcak kesildi,2.ise biraz soğuduktan sonra kesilen.. Karışımı kek kalıplarına döküp fırına verirken başıma gelecekleri önceden görür gibi olmama rağmen fırına salıverdim..Sonuç kalıbın kenarlarını olduğu gibi hamur kaplamıştı..Adeta kalıbın kenarlarında da sanki farklı görüntüde bir pasta oluşuvermişti..Kalıbından çıkarırken de fotoğraflarda ki hali çıktı karşıma..Sonuç mükemmel olmasayı sizlerle paylaşmayacaktım..))Neyse ben söüz uzatmadan tarife geçeyim..Tarif 3 aşamalı çünkü..Karışık gibi gelmesin size malzemeleriniz hazırsa 10 dk işi var..)) Kayısılı Pasta
Keki İçin Malzemeler
1 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 çay bardağı şeker (küçük bardaklardan)
1 paket vanilya
minicik tuz
60 ml süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hepsi çırpılıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
Kayısılı Kek
Ortası İçin
1 paket pınar beyaz
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
6-7 adet kuru kayısı

Kayısı hariç diğer malzemeler çırpılır.Kayısılar üç parçaya bölünüp karışıma eklenir.Bu karışım kek hamurunun üzerine yayılır.

Kayısılı Pasta

Tepesi için
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
1,5 çay bardağı un (az gelirse ilave)
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hepsi parmak uçları ile karıştırılıp peynirli karışımın üzerine minik minik kopartılıp serpiştirilir.Pasta ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dk kadar pişirilip ılıtılıp servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler