Aprikosen Pudding Torte

Merhabalar Arkadaşlar,

Bugün sizlerle yine doğaçlama olarak yaptığım tartı paylaşmak istedim.

Anneciğin dün toplantısı vardı,bunun yanında verilmiş bir de pasta sözü.Akşam iş çıkışı eve geldiğimde, ilk iş pastayı unutma lütfen dedi ve salona geçti...Ne yapacağımı bilmeden dolapları karıştırmaya başladım.Pudingleri görünce,hemen arka balkonda bulunan dolabın içersini kontrol ettim..Evet,aradığım kayısı kompostosu idi ve dolapta beni bekliyordu adeta..

Sonrasında ise görmüş olduğunuz bu tart ortaya çıktı.

Akşam eve geldiğimde annecik tartın çok beğenildiğini,artık bir yer açmamın zamanı geldiğini vurguladı.Buna kendisi değil de,pastayı tadan 15 kişi karar verdi..Kendisi pek pasta-çörek sevmez,sevdiği sadece kaesekuchen (cheesecake)'dur.Özellikle klasik ve yoğurtlu olanıdır.O yüzden iyi kötü olmuş üzerinde durmaz..Fakat gourmem olduğu için,mutlaka hamurların pişmeden tadına baktırırım..Biz ana-kız karışımları yemeye bayılırız..Özellikle de çırpma kabının dibini kaşıklamayı..

Not:Pudingte bulunan maracuja,pudinge ayrı bir lezzet kattı..Bir de içersinde meyveden minik parçalar olunca,tadı tamamen doyumsuz oldu..Almanya'da yaşayan arkadaşlar,bu pudingi evinizden eksik etmeyin bence..Çok farklı tart ve muffinler hazırlayabilirsiniz mesela..Bu konuda bana mail yazabilirsiniz..Pudingi, kaufların yemek bölümünde bulabilrsiniz.Dolgu kreması bulamazsanız,krem şantiyi toz olarak ekleseniz de olur.

Sizlere kolay gelsin...

Kayısılı Tart

Tart Hamuru
1 yumurta
100 gr şeker
2 yemek kaşığı maple şurup (yoksa eklemeyiniz)
100 gr soğuk tereyağ
minicik tuz
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
3 yemek kaşığı soğuk su
alabildiği kadar un

Hepsi yoğrulup, kelepçeli kalıbın tabanına döşenip, buzdolabında sırası gelene kadar bekletilir.

Kayısılı Tart
Üzeri için

2 paket pişmeyen kayısılı maracuja'lı puding-yoğurtla çırpılan (Pudingler Almanya'dan,burada yok arkadaşlar)
1,5 su bardağı kayısı kompostosu suyu
1 su bardağı yoğurt
1 paket dr.oetker dolgu kreması
2 yemek kaşığı krem peynir


Hazırlanışı

1,5 su bardağı komposto suyu ile 2 paket puding düşük devirde çırpılır.

Yoğurt eklenip yüksek devirde çırpılmaya devam edilir.

Dolgu kreması ve krem peynir eklenip çırpılmaya devam edilir.

Karışım tart hamurunun üzerine dökülüp, yere 1-2-3 defa vurulup eşit yayılması sağlanır.

Aprikosen Torte

Tepesi için

1 Kavanoz kayısı kompostosu
3 Yemek kaşığı kalem badem

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı süt


Hazırlanışı
İyice süzdürülen kayısılar pudingli karışımın üzerine yerleştirilir.

Tereyağ,süt,bal eritilip kayısıların üzerine gezdirilir.

Tepelerine kalem bdemler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Fırından çıkartıldaktan sonra ılıtılıp,buzdolabında 1 gece bekletilir.Veya; 2-3 saat iyice soğuması sağlanır.

Not:Fırından çıktığında biraz cıvık olduğunu göreceksiniz..Panik yapmadan ılıtıp hemen buzdolabına koymalısınız.O esnada kesinlikle kalıbın kelepçesini açmaya çalışmayınız.Yoksa sonuç hüsran olur.Ben geceden hazırladığım için 1 gece buzdolabında kaldı ve sonuç mükemmel oldu.Bilgilerinize!

Aprikosen Puding

Afiyetler olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler