ARNAVUTciğeri Yalıkavak’ta.



Uzunca bir aradan sonra Yalıkavak’tan herkese merhaba...2 yıllık bir ayrılıktan  sonra, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından, önce güzel İzmir’imde sevdiklerimle 1 hafta kalmak, ardından da Yalıkavak’taki evimize gelmek her zamanki gibi çok güzel. Yaklaşık 10 gündür buradayız ama yerleşmek, aşırı sıcaklar derken, anca kendimize gelmeye başladık. 2 kere Yalıkavak pazarına gittik, sebzeler ve meyveler o kadar güzel ve lezzetli ki, şimdiden Toronto’ya döndüğümüzde bu lezzetleri ne kadar arayacağımızı düşünmeye başladım bile...
Yalıkavağın pazarı perşembe günleri kuruluyor. Önümüzdeki hafta fotoğraf makinamı da yanıma alıp, bu güzellikleri sizlerle de paylaşmayı düşünüyorum.
Ben Ege’liyim ve otları severim malum. Burada farklı otlar buldum, satıcılardan tarifleri alıp deniyorum. Hepsini fotoğraflayıp, fırsat buldukça yayınlayacağım.
Bu sene yazlıktaki ilk misafirlerimiz sevgili kuzenim Ebru, eşi ve cocuklarıydı. 12 saatlik bir araba yolculuğunun ardından, bizimle birkaç gün birlikte oldular. Kiriakos’un Alexandroupoli'de harika bir balık restoranı var. Menüyü hazırlarken, ortak sevdiğimiz ve yaşadığımız ülkelerde bulamadığımız“ deniz börülcesi“ masada baş mezeydi. Yanında; Yoğurtlu patlıcan salatası, domates soslu közlenmiş köy biberi, koruklu/zeytinyağlı bamya ve karışık et mangal vardı. Kırmızı şarap ve harika bir manzara eşliğinde güzel bir geceydi, hepsini şimdiden özledik bile...

Deniz börülcesi
Yoğurtlu patlıcan salatası

Koruklu/zeytinyağlı bamya

Domates soslu/közlemiş köy biberi

Tarifleri en kısa zamanda paylaşacağım. Herkese iyi bir hafta sonu diliyorum...

Sevgiler,
Asuman


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler