ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR SARMA



 
Malzemeler::::::::::

5 adet enginar

250 gram taze asma yaprağı-

2 adet kuru soğan

1 adet limon

4 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Yarım su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet kesme şeker

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay bardağı sıcak su

5 dal taze nane

7 dal taze dereotu

1 adet havuç

Tuz

 

 

Üzeri için;

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

Bir buçuk su bardağı su

 

Yapılışı:::::::::::

Ayıklanmış yıkanmış enginarları limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).

2 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun ve içine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin.

Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Üzerine kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Daha sonra kıyılmış taze nane, yenibahar ve doğranmış dereotunu ilave edin.

Karıştırıp ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.

Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma  yaprağını kare olacak şekilde yerleştirin.

Ortasına enginarınızı yerleştirin.

İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcınızdan koyun.

asma yaprağını enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın.

Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edin.

Kalan son kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereniz zeminine yayın.

Üzerine 1 adet havucu halka halka doğrayıp serpin.

Yaprağa sarılı enginarlarınızı yerleştirin.

Üzeri için gerekli zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra servis tabağına alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
BEN ASMA YERİNE PAZI YAPRAĞINDA DAHA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM .BİRDAHAKİ DENEMEM O YOLDA OLACAK.




 TARİF SEVGİLİ TÜMAYIN:http://www.tumayinmutfagi.com/TarifYorum-348-yemek-tarifleri_enginar-sarmasi.htm
TÜMAYCIMM ELLERİNE EMEKLERİNE SAGLIK





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler