Malzemeler::::::::::
5 adet enginar
250 gram taze asma yaprağı-
2 adet kuru soğan
1 adet limon
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı sıcak su
5 dal taze nane
7 dal taze dereotu
1 adet havuç
Tuz
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Bir buçuk su bardağı su
Yapılışı:::::::::::
Ayıklanmış yıkanmış enginarları limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).
2 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun ve içine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin.
Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Üzerine kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Daha sonra kıyılmış taze nane, yenibahar ve doğranmış dereotunu ilave edin.
Karıştırıp ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.
Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma yaprağını kare olacak şekilde yerleştirin.
Ortasına enginarınızı yerleştirin.
İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcınızdan koyun.
asma yaprağını enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın.
Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edin.
Kalan son kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereniz zeminine yayın.
Üzerine 1 adet havucu halka halka doğrayıp serpin.
Yaprağa sarılı enginarlarınızı yerleştirin.
Üzeri için gerekli zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
BEN ASMA YERİNE PAZI YAPRAĞINDA DAHA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM .BİRDAHAKİ DENEMEM O YOLDA OLACAK.
TARİF SEVGİLİ TÜMAYIN:http://www.tumayinmutfagi.com/TarifYorum-348-yemek-tarifleri_enginar-sarmasi.htm
TÜMAYCIMM ELLERİNE EMEKLERİNE SAGLIK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder