Ayva lokumu tarifini Leziz Sofralar'da görür görmez mutlaka yapmalıyım dedim.İyi ki de yapmışım çünkü ayva ile yaptığım en güzel şey oldu.Tarifte yaptığım tek değişiklikse gıda boyası kullanmamak oldu.İstemediğimden değil eşim de yesin diye.Gıda boyası kullansam tadına bile bakmazdı.Böyle şeylere inanılmaz tavrı var!!
MALZEMELER:
3 iri ayva,
3 iri ayva,
2,5 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı nişasta,
bolca hindistan cevizi.
YAPILIŞI;
Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra gelişigüzel doğrayıp tencerede üzerini geçecek kadar su koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Suyunu iyice süzüp blendırdan geçiriyoruz.Tekrar tencereye alıp şekeri ekliyoruz.15 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.2 yemek kaşığı nişastayı çok az suda eritip tencereye ekliyoruz.Eğer siz isterseniz bu aşamada gıda boyası kullanabiliriz..Ayvamız iyice koyulaşınca genişçe ve düz bir tabağa bolca hindistan cevizini döküyoruz ve karışımımızı üzerine dikkatlice döküyoruz..Üzerini düzgünleştiriyoruz ve buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz.
Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra gelişigüzel doğrayıp tencerede üzerini geçecek kadar su koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Suyunu iyice süzüp blendırdan geçiriyoruz.Tekrar tencereye alıp şekeri ekliyoruz.15 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.2 yemek kaşığı nişastayı çok az suda eritip tencereye ekliyoruz.Eğer siz isterseniz bu aşamada gıda boyası kullanabiliriz..Ayvamız iyice koyulaşınca genişçe ve düz bir tabağa bolca hindistan cevizini döküyoruz ve karışımımızı üzerine dikkatlice döküyoruz..Üzerini düzgünleştiriyoruz ve buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz.
servis ediyoruz.AFİYET OLSUUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder