Bademli Turta

Bademli Turta--

Malzemeler-- 2 yumurta,bir su bardağı şeker, bir rendelenmiş elma, bir tatlı kaşığı mahlep, yarım bardak sıvı yağ, bir su bardağı iri kıyılmış badem, bir tatlı kaşığı tarçın, yarım su bardağı süt, bir tatlı kaşığı kabartma tozu, bir tatlı kaşığı margarin.

Bademli Turtanın yapılışı--

Orta boy bir kek kalıbını margarinle yağlıyalım içine ( bademin birazını ayıralım ) badem serpelim.Bir kapta yumurtayı ve şekeri çırpalım kıvamını bulunca rendelenmiş elma,mahlep,tarçın,sıvıyağ,süt,kabartma tozu ve unla kek kıvamında bir hamur hazırlayalım,(akışkan) malzemeyi önceden bademleri döktüğümüz kalıba boşaltalım üzerine tekrar bir miktar badem serpip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler