Asma yaprağında Bakla Sarması--
Malzemeler--3 su bardağı kuru iç Bakla--3 su bardağı ince Bulgur ve yarma karışımı--6 adet soğan--30 gr. Tereyağ--1 çorba kaşığı sıvı yağ--Bir kilo salamura Asma yaprağı--1,5 kilo kemikli kuzu eti--2 kaşık salça-- 2 adet Domates--1 demet dere otu---tuz,kırmızıbiber.
Asma Yapraklı Bakla Sarmasının yapılışı--
Önce kuru baklamızı yıkayıp ılık suda 10 dakika bekletelim.Suyunu süzüp kağıt bir havlu üzerine aldığımız baklaları bir Rondo yardımı ile biraz parçalıyalım. Yanlız fazla ezilmemesine dikkat edelim. Ufakladığımız baklaları bir kaba alalım üzerine 4 adet Piyaz doğranmış soğan,bir kaşık salça,tuz dereotu,minik doğranmış domates,Bulgur ve yarma karışımı( yarma yoksa sadece bulgur kullanabilirsiniz)katılarak bütün malzeme iyice karıştırılır. Evde reyhan varsa bir tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.Yıkanıp hazırlanan Asma yaprakları teker teker yaptığımız malzeme ile sarılır.
Derince bir tencerenin dibine 3-4 adet asma yaprağı yayılır.Yıkayıp suyunu süzdüğümüz kemikli etlerimizi Tencerenin dibine yerleştirip sardığımız dolmalarıda onun üzerine sıralıyalım.Kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakalım.Ateşin çok kısık olması gerekir yemeğimiz yanabilir hanımlar dikkat diyorum.
Bir tavaya Tereyağ ve sıvı yağımızı koyup ince doğranmış 2 adet soğanı,bir kaşık salçayla birlikte öldürelim.Üzerine bir bardak su ilave ederek karıştırıp Ocakta pişen dolmalarımıza ilave edelim. Hanımlar bu yemeğimizin pişme süresi baklaya göre değişir. Kısık ateşte pişeceği için 2,5--3 saat sürebilir. Sabırlı olmalıyız neticede çok leziz bir yemek elde edeceksiniz. Pişen dolmaları kıyılmış dereotu ile sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder