Portakallı Tatlı

Bayramda misafirlerinize ikram edeceğiniz çok hafif ve leziz bir tatlı olan Portakal Tatlısı kolay yapımı ile ağır bayram yemeklerinden sonra midenizide rahatlatacaktır.İçinde bulunan portakal ve Limon suyuda C vitamini yönünden sağlığınıza katkısı olacaktır.


Portakallı Tatlı--

Malzemeleri--Bir su bardağı toz şeker--1,5 su bardağı un--3 yumurta--150gr. margarin--Bir çay kaşığı kabartma tozu. Üstü için--2 Portakalın suyu--Bir portakal rendesi--bir limonun suyu--2 çorba kaşığı Pudra şekeri.

Portakallı Tatlının yapılışı--

Bir kabın içerisine yumurtaları kıralım ve üzerine toz şekerimizi ilave ederek iyice çırpalım.Margarinimizi oda sıcaklığında yumuşatalım.Boza kıvamına gelen yumurtalı karışıma yumuşayan margarni,kabartma tozu,elenmiş unu koyarak iyice karıştıralım topak olmamasına dikkat edelim.Yağlanmış 26 cm. lik fırın tepsisine karışımımızı dökerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip ılınan tatlımızı servis tabağına ters olarak yerleştirelim.

Sosun hazırlanması-- Bir kabın içerisine portakal suyumuzu dökelim üzerinePudra şekeri,limon suyu,portakal kabuğu rendesi ilave ederek ılık olan kekin üzerine dökelim.Bir saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler