Türkiye’de bu tarif ne kadar uygulanır bilemem ama benim gibi yurt dışında yaşayıp da, börek yapacağı zaman köşedeki yufkacıya bir koşu gidemeyenler için tam bir cankurtaran... Ben şahsen bu böreği, bizim Türk usulü yufka ile daha çok seviyorum ama “koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman Çelebi“ demeyi öğrendik biz bu gurbet ellerde:))
Şimdi bu yazdıklarıma bakarak sakın bu böreğin güzel olmadığını sanmayın!.. Bu da çok lezzetli oluyor ama benim için Türk yufkası en güzeli...
Şimdi bu yazdıklarıma bakarak sakın bu böreğin güzel olmadığını sanmayın!.. Bu da çok lezzetli oluyor ama benim için Türk yufkası en güzeli...
Malzemeler:
- 1 kutu baklavalık yufka (phyllo pastry)
- 250gr. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 100 gr. beyaz peynir
- Tuz, karabiber
Yufkalara sürmek için:
- 2 yumurta + sarısını üzerine süreceğimiz yumurtanın beyazı
- 1+1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Biraz tuz
Üzerine:
- 1 yumurtanın sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Susam, çörekotu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Yufkanız buzlukta ise, kullanmadan en az yarım saat önce buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.
- Yufkalara sürmek için verdiğim malzemeleri çırpın.
- Ispanakları ve soğanı ince doğrayıp biraz tuz ile ovun. Avucunuzda suyunu sıkarak başka bir kaba alın, karabiberini ve peynirini ekleyin.
- Fırın tepsinizi yağlayıp, fırınınızı 350F/ 180C getirin.
- 2 kat yufkayı tepsinizin içine sığacak biçimde buruşturarak tepsiye koyun, üzerine 3-4 çorba kaşığı sıvı malzemeden sürün (yufkalar iyice ıslanmıs olsun).
- Bu işleme, yufkalar yarılanana kadar devam edin.
- İç malzemeyi koyup, tekrar kalan yufkaları, iki yufka ve sıvı malzeme olmak üzere bitirin.En üste 1 yumurtanın sarısı, 4 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı çırparak sürün.
- Arzu ederseniz susam ve çörekotu da serpip dilediğiniz büyüklükte karelere kesin.
- Önceden ısıttığınız fırında alti ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder