Balkabaklı kestaneli pasta
Bal kabaklı kestaneli pastamız için malzemeler :
250 gr. kırık kestane şekeri, bir adet hazır pasta keki, bir portakalın rendesi ve suyu, bir kilo balkabağı, 2 su bardağı kabağı pişirmek için toz şeker, bir poşet krem şanti, bir su bardağı süt.
Süslemek için meyve şekerlemesi, dövülmüş fındık, yeşil fıstık elinizde hangisi mevcutsa kullanabilirsiniz.
Balkabaklı kestaneli pastanın yapımı Kabağı ayıklayıp iyice yıkayalım ve üzerine 2 bardak şeker ve bir su bardağı su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.sonra suyunu süzerek bir tabağa alalım.
Kekimizin alt parçasınıservis tabağına yerleştirelim ve kabağın pişen suyu ile keki ıslatalım.diğer tarafta pişmiş olan kabakları iyi ezelim içine kestane şekerini ve portakal kabukları rendesini ve portakal suyunuda koyalım karıştırıp servis tabağındaki kekin üzerine dökelim.Krem şantiyi bir su bardağı süt ile karıştıralım iyice köpürsün ve pastanın üzerini iyice krem şanti ile kaplayın üzerini süsleme malzemeleriniz ile süsüleyip en az 4 saat bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder