İki renkli Saray usulü Pilav

İki Renkli saray usulü pilav

Malzemeler--- 2,5 su bardağı baldo pirinç, 2,5 su bardağı su, 125 grm. margarin veya tereyağ, 2 adet kesme şeker, bir kahve fincanı gülsuyu, bir çay kaşığı safran, bir su bardağı badem,bir su bardağı nohut, 500 grm. kuşbaşı tavuk eti, tuz. (nohut ve tavuk eti haşlanmış olacak)

İki renkli pilavın yapılışı--

Pirinci ayıklayıp,tuzlu sıcak suda bir saat bekletelim.sonra iyice yıkaayalım ki unlu kalmasın.Bir tencerede yağı eritip pirinci ilave edelim ve kavuralım kavrulan pirinci 2 ye ayıralım yarısını sade pilav olarak pişirelim. Diğer yarı pirincide gül suyunda erittiğimiz safranı ilave ederek pişireli. bir pilavımız sade bir pilavımız sarı olacak. Çukur bir servis kabına dibine safranlı sarı pilavımızı üzerine haşlanmış nohutları ve haşlanmış tavuk eti ile karıştırdığımız beyaz pilavı da onun üzerine koyup hafifçe bastıralım düz bir servis tabağına ters olarak çevirelim üzerini bademlerle süsleyip servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler