Bıçak Tatlısı



Şimdi tarifini vereceğim Bıçak tatlısı bir Rumeli tatlısıdır.Ben de Rumelili olduğum için bu tatlının Bayram sofralarınızda yer almasını, bu güzel tatlının ağızınıza bir bayram tadı bırakacağını umarak sizinle paylaşıyorum.


Bıçak Tatlısı (priştina) malzemeleri-

Bir adet yumurta,bir su bardağı süt, bir paket margarin, bir su bardağı su, 1,5 su bardağı un, bir fıske tuz.
Şerbeti için malzemeler- 2,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su.

Bıçak tatlısının yapılışı

Derince bir tencereye margarinimizi koyup eritelim.Sonra içine süt,su,tuz ilave ederek kaynamaya bırakalım unu kaynıyan süte devamlı karıştırarak ilave edelim.Malzemelerimiz hamur halini alıp tencerenin ortasına toplanınca kıvam tamamdır.

Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyan hamura yumurtayı kırıp yoğuralım orta boy yağlanmış bir tepsiye hamurumuzu eşit bir şekilde yayalım. Bıçakla baklava şeklinde kesip 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet döküp 2 saat beklettikten sonra servis edelim. Kaymak veya döğülmüş ceviz ile tatlımızı süsliyebiliriz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler