BEŞAMEL SOSLU YUFKA BÖREĞİ




Bu böreği ilk kez 2 yıl önce yapmış ve iyi ki de yapmışım demiştim.Hem akşam yemeğine eşinize sunabileceğiniz ana yemek niyetine hem de arkadaş toplantılarında değişik,hoş bir lezzet olabilir.Yani bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.


Önce ilk iş olarak sucuklarımızı (eğer sucuk yoksa sosiste olabilir) tavada biraz sıvı yağda güelce kızartıyoruz.Sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.Bunun için 2 bardak süt,2 yemek kaşığı un,bir fiske tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağımızı hep birlikte tencereye koyup koyulaşana kadar sürekli karıştırıyoruz.Koyu bir kıvam alınca ocaktan indirip kızarmış sucuklarımızı ekliyoruz.Sucuklarımız bol olmalı.Yani malzemeden kısmayalım ki şöyle şahane bir börek olsun!!


Beşamel sosla sucukları karıştırdıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz.


Soğuduktan sonra yufkamızı tezgaha serip önce ikiye sonra dörde sonra da sekize bölüyoruz.Ucuna beşamel soslu harcımızı bolca koyup iri bir sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Bu işlemi iç harcımız bitene kadar yapıyoruz.Kaç yufka kullanacağınız sizin kaç kişilik istediğinize bağlı.Bir de olu,iki de üçte..


Böreklerimizi bol yağda kızartıyoruz.Resimde de görüldüğü gibi.Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp böreklerin üzerine döküyoruz. Bu arada tavaya biraz sıvı yağ döküyoruz,1 tatlı kaşığı domates salçasını şöyle bir çevirip küp küp doğranmış domateslerimizi içine atıyoruz.Tuz,kekik,pulbiber de ekliyoruz ve sosumuzu hazırlıyoruz.Bu sosu da böreğimizin en üstüne döküyoruz ve muhteşem bir lezzetle tanışmak için heme afiyetle yiyoruz....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler