Merhabalar:)
Bi kar yağdı bir kar yağdı maşallahh Sübhanallahh :) güzel güzel yürüdük, fotoğrfalar çektik eşimle ne güzel bir haftasonuydu ahhh ne güzeldii:)
Haftayı eşimin doğum günüyle kapadım madem açılış da onun için yapılan bir mama ile başlasın:) Bilindiği üzere bloğumda Sakatat Yemekleri adlı bir kategori açtıracak kadar sakatat seven bir eşim var:)
Bırakın tatmayı elimi bile sürmediğim bir çok şeyi onun için pişirmeye başladım:) Bunlardan birtanesi de böbrek-yürek sote:) Marketten güzel güzel tavuk alırken bir anda kaydı gözleri o sakatatlara:) Bir de baktım kayıvermiş toplamış ne var ne yok:)Bana da pişirmek üstüne de burada paylaşmak kaldı:)
Malzemeler:
300 gr. dana böbrek
300 gr. dana yürek
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı domates püresi
2 adet kuru soğan
1 kase mantar
1 tutam maydonoz
2 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Öncelikle mini mini doğranan böbrek ve yürekler teflon bir tencereye alınıp suyunu salıp çekene dek sotelenir, üzerine tereyağı eklenip piyazlık doğranmış soğanlar da eklenerek sotelemeye devam edilir.. Sırası ile, mini doğranmış kırmızı biber, domates püresi, mantarlar ve maydonoz da eklenip baharatları da ilave edilerek kısık ateşte pişirilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder