BUHARA PİLAVI

 HERKESE MERHABALAR....

BUHARA PİLAVINI ARPA ŞEHRİYE İLE YAPTIK..HARİKA OLDU....

ANCAK RESİMLEYEMEDİM..KALMADI..KALAN PİLAVIDA BU ŞEKİLDE RESİMLEDİM.
LEZZET GARANTİSİ BENDEN:))))))))))))

500 GR DANA KUŞBAŞI ETİNİ 2 BAŞ SOĞAN VE 3 DİŞ SARIMSAKLA PİŞİRDİM.
İRİ ŞEKİLDE DİDİKLEDİM.


2 BARDAK ARPA ŞEHRİYEYİ YAĞSIZ KAVURDUM.

PİLAV TENCERESİNE:
200 GR TYAĞ VE 3 Y.KAŞ SIVIYAĞ KOYDUM,
3 DOMATES RENDESİ
1 HAVUÇ RENDESİ
1YKAŞ.TUZ
1TKAŞ.K.BİBER
EKLEDİM VE KAVURDUM.

KAVRULAN SOSUMA ,KAVRULAN ŞEHRİYELERİMİ İLAVE ETTİM.
PİŞEN VE DİDİKLENEN ETLERİMİZE EKLEDİM.
PİLAVIMIN ÜZERİNİ 2 PARMAK GEÇECEK KADAR KAYNAR ETSUYUNUDA EKLEYİP.ALTI KISIK BİR ŞEKİLDE PİŞİRDİM....

BU PİLAVI NEFİS BİR ŞEKİLDE SUNMAK İSTERDİM..RESİMLEYEMEDİĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM....

YENİDEN YAPINCA RESİMLERİNİ EKLEYECEĞİM...

ASLINDA KUZU ETİ İLE YAPILAN BU NEFİS PİLAVI  ,DANA ETİ İLE YAPTIM...BİZDE KUZU ETİ PEK YENMEZ....KOKUSUZ GERÇEK SÜT KUZUSU BULUNCA ALIRIM ..BULAMAYINCA DANADAN YAPTIM.GAYET LEZZETLİ OLDU...

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler