MELKİ MANTAR KAVURMASI
Yiyenler ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilir,yemeyenler ve arzu edenler için tarifimi yazayım ki,melkiler(çam mantarı) bolken yemekte yarar var
1 kg melki,
2 adet soğan,
3 adet domates,
1 baş sarımsak,
3 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
Az zeytinyağı
Mantarlar bir müddet sirkeli suda bekletilerek üstündeki toz toprak ve yapraklar temizlenir ve yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır ve doğranır,
Sebzeler sotelik doğranır,
Tavaya zeytinyağı ve sebzeler konarak birlikte sotelenir,kısa süre haşlanarak yarı pişmiş olan mantarlar da ilave edilerek biraz daha kavrulur,tuz ve karabiber koyarak lezzeti tamamlanmış olur
Yiyenler ne kadar farklı ve lezzetli olduğunu bilir,yemeyenler ve arzu edenler için tarifimi yazayım ki,melkiler(çam mantarı) bolken yemekte yarar var
1 kg melki,
2 adet soğan,
3 adet domates,
1 baş sarımsak,
3 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
Az zeytinyağı
Mantarlar bir müddet sirkeli suda bekletilerek üstündeki toz toprak ve yapraklar temizlenir ve yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır ve doğranır,
Sebzeler sotelik doğranır,
Tavaya zeytinyağı ve sebzeler konarak birlikte sotelenir,kısa süre haşlanarak yarı pişmiş olan mantarlar da ilave edilerek biraz daha kavrulur,tuz ve karabiber koyarak lezzeti tamamlanmış olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder