KEPEKLİ UN İLE KOL BÖREĞİ





KEPEKLİ UN İLE KOL BÖREĞİ

3 su bardağı kepekli tam buğday unu,
1 su bardağı normal beyaz buğday unu,
2 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
Yarım paket instant(kuru) maya

İç malzeme için:lor,dereotu ve soğan
Hamura sürmek için sıvıyağ

Hamur sevgi ile yoğrulur,mayalandırılır(az miktarda maya kullandım fazla kabarmasın diye)
Hamurdan küçük parçalar alınarak oklava ile ince açılır,fırça ile az miktarda sıvıyağ sürülür,ortadan ikiye kesilir,düz kenarına lor konarak rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilir,
Üstüne 1 adet yumurta,2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık yağ karıştırılarak sürülür ve fırında nar gibi kızartılır

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler