Çardak Kebabı

Hayırlı ve güzel akşamlar dilerim hepinize.Yaz akşamlarının yavaş yavaş sonuna mı geliyoruz ne.Kış mevsimi de güzel ama,nedense yaz biterken hep hüzünlenirim.Bu hüzün,kışın daha koşturmacalı ve stresli geçtiği için olabilir mi acaba.Malum kış demek,okul demek ,daha fazla koşturmaca,daha fazla sorumluluk demek.Ders demek,sınav demek,not demek,erken yat demek,erken kalk demek,ders çalış demek,dert dinlemek,sorun çözmek demek.Ama bunun yanında dışarısı soğukken sıcacık ev demek,şakır şakır yağmur sesini dinlerken,kupkuru tertemiz çarşaflarda,sıcak yataklarda yatmak demek.Sıcak bir çorba,çay demek.Kek kokan ev demek,huzur demek.Daha çok kitap okumak,uzun gecelerde ayağını uzatıp koltuğunda yayılmak demek.Evde daha fazla vakit geçirip,evin keyfini sürmek demek.Yani teraziye koyulunca hem yaz,hem kış içiniz huzurluysa ikisi de mutluluk demek.Allah içimizden huzuru eksik etmesin inşallah.
Efendim gelelim tarifimize çardak kebabı,krep ve etin dansı.Eğer hem krep,hem de et seviyorsanız mutlaka yapın derim.
Malzemeler
Krep için


  • 2.5 çay fincanı un

  • 2.5 su bardağı süt

  • 3 yumurta

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1/2 çay kaşığı tuz

İçi için



  • 1/2 kg kuşbaşı yağsız et

  • 1 adet irice kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 adet domates

  • 3-4 adet sivribiber

  • 1 yemek kaşığı salça

  • kaşar peyniri

  • tuz,karabiber,kekik

  • tereyağ

Yapılışı



  1. Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp,içinde hiç topak olmayacak şekilde çırparak hazırlayın.

  2. Krep tavanıza bir tatlı kaşığı sıvıyağ döküp bir kepçe krep hamurundan koyup,tüm tavaya yayarak bir yüzü piştiğinde çevirip arka yüzünü de pişirerek kreplerinizi hazırlayın.

  3. Diğer tarafta derin bir tencereye soğan ve sarımsaklarınızı doğrayıp,biraz tereyağında soteleyin.

  4. Etlerinizi ilave edip,etler suyunu bırakıp çekince,doğradığınız biberleri koyup sotelemeye devam edin.Kabuklarını soyup doğradığınız domatesler ile etlerinizi pişmeye bırakın.Salçayı,baharatlarınızı ve tuzu ilave edip,kısık ateşte etleriniz yenecek kıvama gelinceye kadar pişirin.

  5. Derin bir kasenin içine koyduğunuz krebin içine yeter miktarda et koyup,krebi bohça şeklinde kapatıp,kapattığınız kısım alta gelecek şekilde borcama dizin.üzerlerine şöyle kalın bir dilim kaşar yerleştirin ve fırında üst ızgarayı yakıp,kaşarı kurutmadan hafif eriyip kızarana kadar tutup sıcak sıcak servis edin.
Bu krep ölçüsü ile 10 adet krep çıkıyor benim krep tavamda(tavam 26 cm çapında).Bana göre bu yemek hem sunumu,hem de doyuruculuğu anlamında tam notu hakediyor.Tarif benden denemek sizden.Hadi içinizi huzurla doldurun,güzel şeyler düşünün ve düşleyin.Unutmayın düşlediğiniz şeyleri gerçeğe dönüştürmek elinizde yeter ki isteyin.............................
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler