Efendim gelelim tarifimize çardak kebabı,krep ve etin dansı.Eğer hem krep,hem de et seviyorsanız mutlaka yapın derim.
Malzemeler
Krep için
- 2.5 çay fincanı un
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için
- 1/2 kg kuşbaşı yağsız et
- 1 adet irice kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3-4 adet sivribiber
- 1 yemek kaşığı salça
- kaşar peyniri
- tuz,karabiber,kekik
- tereyağ
Yapılışı
- Önce krep malzemelerini iyice karıştırıp,içinde hiç topak olmayacak şekilde çırparak hazırlayın.
- Krep tavanıza bir tatlı kaşığı sıvıyağ döküp bir kepçe krep hamurundan koyup,tüm tavaya yayarak bir yüzü piştiğinde çevirip arka yüzünü de pişirerek kreplerinizi hazırlayın.
- Diğer tarafta derin bir tencereye soğan ve sarımsaklarınızı doğrayıp,biraz tereyağında soteleyin.
- Etlerinizi ilave edip,etler suyunu bırakıp çekince,doğradığınız biberleri koyup sotelemeye devam edin.Kabuklarını soyup doğradığınız domatesler ile etlerinizi pişmeye bırakın.Salçayı,baharatlarınızı ve tuzu ilave edip,kısık ateşte etleriniz yenecek kıvama gelinceye kadar pişirin.
- Derin bir kasenin içine koyduğunuz krebin içine yeter miktarda et koyup,krebi bohça şeklinde kapatıp,kapattığınız kısım alta gelecek şekilde borcama dizin.üzerlerine şöyle kalın bir dilim kaşar yerleştirin ve fırında üst ızgarayı yakıp,kaşarı kurutmadan hafif eriyip kızarana kadar tutup sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder