Profiterol, Kalpkurabiye Yaptı Papatya Prenses Baktı :)

Günaydın sevgili dostlar:)
Pırıl pırıl bir sabaha ulaştık, dün de öyleydi aslında ama saat 11 civarında kar başladı, ihtimaldir ki bugün de aynısı olur:) Soğuk günlerde dostumuz çikolata :) Aslında bu çikolata için bir bahane:) Dün msn de sohbet edeken Papatyam ile canım profiterol istiyo benim dedim, "benimde" dedi:) Kalkayım yapayım bari hem fotoğrafını da güncellerim dedim, ama nasıl yorgunum öyle böyle değil:) Hadi kalk kalk dedi, kalktım hamurunu yaptım fırına verdim, kremasını da yaptım soğuturken görüntülü konuşmaya başladık:) O beni izledi ben de onu :) yaptığı nefis kurabiyeleri tatmak istedim doğrusu, eminim ki o da benim profiterollerimi tatmak istedi:) Bir de mantar sote yaptım ohh miss:))
Kısacası kış günlerinde çikolata yiyiniz ama abartmayınız emi:))
Bu tarifimde böylelikle cici bir fotoğrafa kavuştu:))

Malzemeler:
Hamur için:

1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr. margarin
1 fiske tuz
1.5 su bardağı un
3 veya 4 adet yumurta
Krema İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
1 pk. çikolata sos
500 ml. süt

Yapılışı:
Hamur için; margarin, şeker, su ve tuz kaynatılır. Üzerine un konup tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. 2-3 dakika pişirdikten sonra soğuması için kenara alınır.
Bu esnada krema için; süt, şeker, un ve nişasta karıştırılıp pişirilir kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin eklenip bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamurun içerisine yumurtalar birer birer kırılır karıştırılır hamurun kıvamına göre 4. yumurtada eklenip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine krema torbasıyla top top şekiller verilir.
170 derecede pişirilir.
Hamurlar fırında pişerken çikolata sos tarifine göre pişirilir. Karıştırarak soğutulur.
Pişip de fırından çıkan hamurlar ılınınca yan taraflarından biber çizer gibi kesilir arasına pişirilen kremadan konur tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine soğuyan çikolata sos gezdirilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler