Cevizli Ekmek


SAM_3461
Merhaba...
Yoğun ve yorucu bir süreç yaşasamda arkadaşlarım gibi bende 2013 yılının son ayını karşılamak selamlamak istedim, dolayısı ile buraya geldim yine :)
Soğuk günlerde evlerimizi kek yada ekmek kokusu sardığında mutlu oluyoruz değil mi? Hele eşiniz, çocuğunuz, anneniz, babanız yada kardeşleriniz böyle ev yapımı lezzetlere vurgunsa daha bir zevkli oluyor..
Ekmek yapmaya ara verdiğim zamanlardan birinde "eşim evi ekmek kokusu sarmıyor ne güzel yapardın ne oldu" dedi tamam dedim, beklentileri karşılayacağım...
Girdim mutfağa şöyle bir bakındım ve bu nefis cevizli ekmeği yapıverdim :)
Sizlerle de paylaşayım ki belki ara vermişsinizdir ekmek yapmaya :)

Malzemeler:
500 gr. Tam buğday unu
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. İnstant maya
1 cup süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Ekmek makinesinde yapacaklar için, sıvı malzemeler ekmek teknesinin altına yerleştirilip üstüne katı malzemeler ilave edilir ve zevke göre kabuk kalınlığı vs. ayarlanıp somun ekmek programında çalıştırılır. İlave malzeme için ilk sinyali verdiğinde cevizler eklenip makinenin kapağı kapatılır, pişmeye bırakılır.
     ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥★♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡
Elde yapacaklar için, yoğurma kabına un, ceviz, tuz, tozşeker eve maya alınıp harmanlanır. Ortası havuz gibi açılıp sıvıyağ ve süt eklenip yoğurmaya başlanır. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğrulur. Gerekirse süt ilave edilir.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtülüp 2 saat mayalandırılır. Mayalanan hamur yağlanmış unlanmış tepsiye alınıp el hafif ıslatılarak döşenir ve yarım saat kadar tepsi mayası yaptırılıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler