Çifte Peynirli Süt kaymaklı Börek


Merhaba,
Ev halkını mis gibi kokularla uyandırmayı sevenlerdenmisiniz ?
Daha uykuları açılmadan, gözlerini ovuşturarak ne pişirdin hayatım/kızım/ablacım/annecim şeklinde sorular sormaları hoşunuza mı gidiyor?
O zaman öyle pratik ve lezzetli bir tarifim var ki sizlere hmmm miss :)
Malum kahvaltı günün en önemli öğünü, o halde en güzel şekilde hazırlanmalı :)

Malzemeler:
5 adet yufka
Arası için:
125 gr. tereyağ erimiş soğumuş
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt kaymağı
İç malzemesi:
100 gr. beyaz peynir

100 gr. çeçil peyiri
Üzeri için:
1 yumurta
1 çay kaşığı pekmez

çörekotu

Yapılışı:
Yufkalar tezgahın üzerine serilip eşit bir şekilde dörde bölünür.
Eritilip soğutulmuş margarinin içerisine sıvıyağ ve süt kaymağı eklenip çırpılır.
İç malzeme için; Beyaz peynir dilimlenir, çeçil peynirleri tellendirilir.
Yufkaların her bir yaprağına yağlı karışımdan sürülür, alta çeçil, üste beyaz peynir gelecek şekilde peynir döşenip rulo şeklinde sarılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır
üzerlerine yumurta pekmez karışımı sürülüp, çörekotu serpilir ve 175 derece fırında kızarana dek pişirilir..


Afiyet  olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler