Çiğ Börek
Malzemeler
Yarım kilo un,tuz,su,250gr.kıyma,2 adet soğan,1 adet domates,1 adet sivri biber.kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı
Unumuzu bir kaba alalım ortasını havuz gibi açalım tuzuve biraz suyu koyup yoğurmaya başlıyalım orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğuralım sonra üzerini bir bezle örterek 20 dakika bekletelim.
Soğan ve domatesleri rendeleyip bir kapta karıştıralım içine biberimizi ince ince doğrayalım,kıymayı ve tuzu ilave edip tekrar karıştıralım son olarakta 2 yemek kaşığı su ilave ederek harcımızı hazırlamış olalım.Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımı ile daire şeklinde açıp içine biraz malzeme koyup poğaça şeklinde kapatalım.Kenarlarını iyice bastıralım ki kızarırken açılmasın,bütün hamura aynı işlemi yapıp börekleri kızgın yağda kızartalım.Afiyet Olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder