Çikolatalı ve Cevizli Kurabiye-100. Kurabiye Tarifim:)
Merhabalar sevgili dostlarımm :))
23 Nisan'dan beriii yokum ortada değil mi? Nerdeydimm? Kastamonu'da:)) Evett:))
Canım memleketime gittimm, doyasıya gezdimm, harika anlar yaşadımm:)
Yolculuk boyunca uyumadan, mesajları ile Çıtır Galetam bana eşlik etti:) Havası güzel, suyu güzel kendi hepsinden güzel canım memleketimde günler nasıl da güzel geçti anlatmakla bitiremem.. Dün tüm gün yoldaydık, gece 11 de geldik evimize.. Gözümüz hep arkada tabii..Bahar gemiş memlketime heryer yemyeşil, sımsıcak.. İnsanı ayrı güzel.. Toprağım sonuçta..Nasılda özlemişim sanki 10 yıl oldu gideli oradan..O kadar özlemişim yani :)
Neyse efendim çok şükür geldim, bloğuma kavuştum:) Benimle birlikte herkesin kavuşmasına da çok sevindim:) Bloglar açıldı çok şükür herkes gelmiş cıvıl cıvıl ortalık:)
Bugün sizlerle Kastamonu'ya giderken yapıp götürdüğüm nefis bir kurabiyeyi paylaşacağımm:))
Tarifini canım çıtır galetam önerdi, yap sen bunu yap dedi:) İyiki de yapmışım çok beğenildi gittiği yerde:)
Şimdi sıra sizlerle paylaşmakta :)
Bu kurabiyeler Kalpkurabiye bloğunun 100. kurabiye tarifidir :)
Malzemeler:
5,5 su bardağı vanilyalı kek un
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
2 yumurta akı
1 pk. margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
Dr. oetker glazür
ceviz kırığı
Yapılışı:
Derin bir kap içerisinde öncelikle toz malzemeler, ceviz ve çikolata karıştırılır, ortası havuz şeklinde açılıp, yumurta akları, yumuşatılmış margarin ve süt eklenip yoğrulur..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekillendirilir..
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir..
Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin üzerine glazür çay kaşığı ile gezdirilip, ceviz kırıkları serpilerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:)
Bakınız güzel köyüm ne güzel olmuş bahar gelince :)
Etiketler:
Bisküvi ve Kurabiye,
Papatya Tarifleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder