Malzemeler
1 yumurta
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 portakal kabuğu rendesi
125 gr şeker
minicik tuz
3-4 damla portakal aroması
125 gr rende çikolata (pasta süsü sprinkles kullandım..Almanya'dan)
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Ortası için
2 yumurta akı
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme h.cevizi (Amerika)
1 yemek kaşığı un
vanilya aroması
Hazırlanışı
Yumurta akları çırpılıp şekeri 2 seferde eklenip çırpılmaya devam edilir.
Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılıp bir kenarda bekletilir.
Kurabiyesi
Şeker ve yağ çırpılır.
Yumurta ve diğer aromalar tuz eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip elle yoğrulur.
Hamur 2 parçaya ayrılıp merdane ile açılır.
Yuvarlak kurabiye kalıpları kesilip ortaları çıkartılır.
Isınmış fırında 6-7 dk pişirilir.
Ortaları makaronlu karışım doldurulup tekrar 10 dk kadar pşşirilir.
Fırından çıktıktan sonra soğutulup servis tabağına alınıp servis edilir.
Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder