SÜT SATLISI TARİFİ




Malzemeler

Daha önce de yapıp tarifini vermiştim.Ama birkez daha hatırlamanın sakıncası yoktur diyerek tekrarlamak istedim.Zira unutulması mümkün olmayan bir tatlı.Üzerine de şöyle kaymaklı dondurma koyup servis yapınca emin olun lezzet tavan yapıyor.
Bu arada yumurtası çok,yumurta kokar ben yiyemem diyenler yanılıp bu lezzetten mahrum kalmasın.Benden söylemesi
  • 7 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 lt süt
  • 1 paket vanilya
Şekeri derin bir kaba koyup yumurtaları teker teker kırarak mikserle çırpmaya başlayın sütünüzü ilave edip vanilyayı da koyarak iyice karıştırıp ısıya dayanıklı bir kaba koyup fırına verin ve 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra birgün buzdolabında bekletin.Bu süre içinde de biraz sertleşiyor.
Bu arada bizim ev maaşallah tatlı canavarı dolu olduğundan ben biraz büyükçe bir kap için yaptım.Siz isterseniz ölçüleri azaltarak daha az yapabilirsiniz.
Afiyet olsun gönlünüz huzur ve mutlulukla dolsun................
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler