MALZEMELER:
Tabanı İçin;
1,5 paket yulaflı eti burçak bisküvi,
100 gr margarin,
1/3 su bardağı kavrulmuş çekilmiş fındık(orta irilikte),
1 yemek kaşığı şeker.
Cheesecake İçin:
600 gr labne peyniri,
3 yumurta(oda ısısında)
1 kutu krema,
3 yemek kaşığı un,
1 su bardağı şeker,
1 pk bitter çikolata,
1 mincik tuz.
Üzeri için:(isteğe bağlı)
2 tane muz,
muz jölesi
YAPILIŞI;
1-Tabanını yapmak için burçak bisküvilerimizi rondodan un gibi olana kadar çekiyoruz.İçine kavurup rondo da orta irilikte çektiğimiz fındığı ve 1 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Tereyağını tavada eritip bisküvili karışıma ekleyip yoğuruyoruz.Kelepçeli kalıbın tabanını hafifçe yağlayıptabanına yağlı kağıdı seriyoruz.Üzerine hazırladığımız bisküvili karışımı elimizle bastırarak yayıyoruz.Buzluğa kaldırıyoruz.
2-Bitter çikolatayı ben mari usulü eritiyoruz.
3-Labneyi peyniri ipeksi bir kıvam alana kadar tek başına çırpıyoruz.
4-Şekeri ekleyip takrar iyice çırpıyoruz.
5-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
6-Unu ekleyip yine çırpıyoruz.
7-Ben mari usulü erittiğimiz çikolatayı ekliyoruz.
8-Son olarak kremayı da ekleyip çırpıyoruz ,
9-Karışımı buzlukta soğumuz olan kalıbımıza döküp bir kaç kere sertçe tezgaha vurup hava kabarcıklarımızın gitmesini sağlıyoruz.
10-Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 55 dk kadar pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI;Cheesecake pişince fırının kapağını açmadan kendi kendine soğumaya bırakıyoruz.Bu uzun sürebilir.Böylece kekimizin inmemesini garantiye almış oluyoruz.
Cheesecake oda ısısına geldikten sora uzun bir dinlenme için buzdolabına kaldırıyoruz.(6-7 )saat kadar.Kalıptan dikkatlice çıkarıp (tabii isteğe bağlı olarak)üzerine muz dilimleri ile süslüyoruz.Jöleyi tarife göre hazırlayıp üzerine azıcık gezdirip tekrar buzdolabına kaldıryoruz ve ertesi gün afiyetle yiyoruz...
afiyet olsuun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder