MALZEMELER;
500 gr dana eti,
1 iri baş kuru soğan,
3 diş sarımsak,
kabağın içi,
1 adet küp küp doğranmış domates,
tuz,karabiber,kekik,pulbiber.
HAZIRLANIŞI:
Eti düdüklüde pişiriyoruz.Kuru soğanı yemeklik doğrayıp dencerede pembeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine eti ekleyip biraz kavuruyoruz.Sırasıyla eti ve kabağımızı ve sarımsakları da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.En son da baharatlarımızla yemeğimizin lezzetini arttirıyoruz.3-4 kaşık yemeğin suyundan ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Bu da kabağın etsiz olarak pişmiş hali.Yalnız bunda ince doğranmış mantar da var.Sarımsaklı yoğurtla nefis oluyor.
AFİYET OLSUUUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder