ETLİ İÇ KABAK YEMEĞİ

Kabak dolması yaptığım zaman içini asla atmam mutlaka bir yemek daha yaparım .Mutlaka siz de yapıyorsunuzdur bu şekilde.Tadını arttırmak için ben yoğurtla servis ediyorum ama siz sade olarakta sofraya koyabilirsiniz.
MALZEMELER;
500 gr dana eti,
1 iri baş kuru soğan,
3 diş sarımsak,
kabağın içi,
1 adet küp küp doğranmış domates,
tuz,karabiber,kekik,pulbiber.

HAZIRLANIŞI:
Eti düdüklüde pişiriyoruz.Kuru soğanı yemeklik doğrayıp dencerede pembeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine eti ekleyip biraz kavuruyoruz.Sırasıyla eti ve kabağımızı ve sarımsakları da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.En son da baharatlarımızla yemeğimizin lezzetini arttirıyoruz.3-4 kaşık yemeğin suyundan ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.


Bu da kabağın etsiz olarak pişmiş hali.Yalnız bunda ince doğranmış mantar da var.Sarımsaklı yoğurtla nefis oluyor.
AFİYET OLSUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler