ÇİLEK REÇELİ
GECEDEN ÇİLEKLER ŞEKERE YATIRILIR.
SABAHA SULANAN ÇİLEKLER PİŞİRİLİR.
PİŞERKEN ÜZERİNDE OLUŞAN KÖPÜKLERİ(KEPLERİ)MUTLAKA ALINMALIDIR.
REÇEL İYİCE PİŞİP SUYU AZALINCA İÇİNE 1 LİMONUN SUYU EKLENİR.
1 TAŞIM DAHA KAYNATILIP KAPATILIR.
AFİYET ŞİFA OLSUN
ŞEFTALİ-PORTAKAL-KAYISI-İNCİR REÇELİ İÇİNDE ÖLÇÜ AYNIDIR.
BEN HEP BİREBİR ÖLÇÜ KULLANIRIM.
1KG İNCİRSE 1 KG ŞEKER KOYARIM.HERZAMANDA GÜZEL OLUR.
BİRDE REÇELDE ACELECİ OLMAMAK LAZIM.
UZUN UZUN PİŞİRMEK ,KIVAMINI KOYALAŞTIRMAK LAZIM.
BU REÇELİMİDE 3 KG ÇİLEK VE 3 KG ŞEKERLE YAPTIM.
Etiketler:
REÇELLER,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder