NOT:Yalnız sosunu fazla yapıp fazla koyduğum için (resimler de de görünüyor )sos taştı neredeyse.Siz benim düştüğüm hataya düşmeyin ve 300 gr kullanın çilekleri.Tadı nefis olsa da resimler de pek hoş çıkmadı.Kusura bakmayın..
1 su bardağı şeker,
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1 kutu krema(200 ml),
3 yemek kaşığı un,
1 çimdik tuz.
TABANI İÇİN:
1,5 pk eti burçak bisküvi,
50 gr tereyağ,
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz.
ÇİLEKLİ SOS;
300 gr çilek,
2 s.u bardağı su,
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
yarım su bardağı şeker.
HAZIRLANIŞI:
Tabanı için burçakları robotta un haline getirelim.İnce çekilmiş cevizi ve erimiş tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.Kelepçeli kalıba yağlı kağıt kesip koyalım.Karışımı elimizle iyice bastırarak kalıba yerleştirelim.Buzluğa koyalım.
Daha sonra labne peyniri blendır ile iyice çırpalım. Ardından toz şekeri ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Sonra, yumurtaları tek tek kıralım ve çırpalım. Ne kadar uzun süre çırparsanız o kadar kıvamlı olur. Tuzu ve 3 yemek kaşığı unu da ekleyelim.son olarak kremayı ekleyelim ve iyice çırpalım. Buzluğa koyduğumuz kalıbı çıkarıp, tüm bu malzemeyi üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirelim.Henüz katılaşmamışken fırını kapatalım.Pişerken kapağı asla açmayalım.Piştikten sonra da yaklaşık 1 saat fırında ılımasını bekleyelim.Biz de bu arada çilekli sosu hazırlayalım.
Sosu hazırlamak için önce çilekleri iyice yıkayıp saplarını koparalım.Tencereye nişasta ve suyu koyup karıştıralım.Şekeri ekliyoruz ve kaynatıyoruz.Kaynayınca ufak doğranmış çilekleri de ekleyip pişiriyoruz.Pişince blendır yardımı ile eziyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Chesecake ve sos ılıyınca sosu üzerine döküyoruz.Kalıptan çıkarmadan dolaba kaldırıp ertesi gün yiyoruz.
Chesecake enn güzel kahveyle gidiyor.Ben de öyle yedim zaten.Çok nefisti.
AFİYET OLSUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder