PAZI ÇORBASI

Geçen hafta kayınvalidemin tarladan taze taze toplayıp verdiği pazıyı çocuklara nasıl yedirebilirim dedim.Malum kızım yemek konusunda çok seçici.Ben de çorbasını yapmaya karar verdim.Zaten yemek yarışmasın da da yapıldığını görmüştüm.Sonuçta kızım afiyetle yedi hatta bir tabak yetmedi.Defne yediyse,beğendiyse herkes yer diye düşünürüm hep.Tadı gerçekten nefis oldu.Pazının rayihası da çok hoş bir koku ve tad verdi çorbaya.

MALZEMELER:
yarım kilo demet Pazı
3 su bardağı yoğurt ,
yarım su bardağı aşurelik buğday,
2 yemek kaşığı un ,
1 yumurta sarısı
2 su bardağı et suyu ,
2 yemek kaşığı tereyağ ,
tuz, pul biber, nane .
HAZIRLANIŞI;
Pazıları iyice yıkayıp incecik doğruyoruz.Tencereye su koyup pazıyı haşlıyoruz.Bu arada yoğurda 2 yemek kaşığı unu ve yumurta sarısını ekleyip az su ile çırpıyoruz.Tencereye gerekirse kaynamış su ekleyip yğurlu karışımı tencereden az sıcak su ile katıştırıp ekliyoruz.Bir kaç dakika kadar daha kaynatıp tuzunu ekliyoruz.Başka bie tavada tereyağı,pulbiber ve naneyi kızdırıp çorbamızın üzerine döküyoruz.


AFİYET OLSUUUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler