MALZEMELER:
yarım kilo demet Pazı
3 su bardağı yoğurt ,
yarım su bardağı aşurelik buğday,
2 yemek kaşığı un ,
1 yumurta sarısı
2 su bardağı et suyu ,
2 yemek kaşığı tereyağ ,
tuz, pul biber, nane .
HAZIRLANIŞI;
Pazıları iyice yıkayıp incecik doğruyoruz.Tencereye su koyup pazıyı haşlıyoruz.Bu arada yoğurda 2 yemek kaşığı unu ve yumurta sarısını ekleyip az su ile çırpıyoruz.Tencereye gerekirse kaynamış su ekleyip yğurlu karışımı tencereden az sıcak su ile katıştırıp ekliyoruz.Bir kaç dakika kadar daha kaynatıp tuzunu ekliyoruz.Başka bie tavada tereyağı,pulbiber ve naneyi kızdırıp çorbamızın üzerine döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder