Malzemeler,
Hamuru için,
1 adet yumurta2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yaş maya
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı margarin
3,5 su bardağı un
Üzeri için,
1 paket süt kreması1 paket çilekli çikolata (80 gram)
Pasta süsü
Kızartmak için,
2 su bardağı sıvıyağHazırlanışı,
Süt, maya ve toz şekeri karıştırıp köpürene kadar bekleyin.
Yoğurma kabına; un, margarin, yumurta ve mayalı karışımı alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurun üzerine bez serin.
Hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar yaklaşık 2 saat hamuru mayalandırın.
Mayalanan hamurdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Tüm parçalara yuvarlak şekil verip ortasını parmağınızla delin.
Şekil verdiğiniz donutları unlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika daha mayalandırın.
Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın.
Donutları kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Sosunu hazırlamak için çilekli çikolatayı benmari usulü eritin.
Küçük bir tencereye krema ve erimiş çikolatayı alın.
Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin.
Sosun ılınması için bekletin.
Kızaran donutların üzerini çilekli sosla kaplayın.
Üzerine pasta süsü serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder