Gazozlu Tatlı Tarifi

Şerbetli tatlıları severler için yumuşacık ve hafif gazozlu tatlı tarifini güvenle deneyebilirler.
Malzemeler,
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 şişe sade gazoz
4 su bardağı un
Şerbeti için,
1 kg toz şeker
1 kg su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yaklaşık 30 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıp karıştırın.
Orta dereceli ateşte iki taşım kaynatın.
Şerbeti ılınması için oda sıcaklığında bekletin.
Tatlının üzerine dökün.
Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler