Bu gördügünüz cok lezzetli pastanin tarifi sevgili burcin'in blogundan. Dün ücüncü kez yaptim ve her seferinde cok basarili sonuclanan, evde hemen tüketilen ve begendigimiz bir pasta oldu. Tavsiye ederim arkadaslar!!! Burcin'e bu harika pastanin tarifi icin tesekkür ediyorum.
Tarifi aynen aktariyorum.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardagi (170 gr) toz seker
1 su bardagi (110 gr) un
1/2 su bardagi (50 gr) nisasta
1 paket vanilya
1/2 cay kasigi limon suyu
1/2 cay bardagi sicak su
Ara kat icin:
3 su bardagi süt
1/4 su bardagi un
1/2 su bardagi nisasta
1/2 su bardagi tozseker
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
500 gr cilek (ben yazdan derin dondurucuya koydugum cilekleri kullandim)
Kaplama:
100 ml taze krema (250 ml kullandim)
yarim cay bardagi pudra sekeri (bu miktar bana biraz fazla geldiginden daha az kullaniyorum)
150 gr cikolata rendesi.
Yapilisi:
Pandispanyasi:
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor) Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.
Ara kati icin:
Öncelikle yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz. Un ve nişastayı ilave ediyoruz. Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir kıvam alan karışımı ocağa yerleştirip kaynayana dek karıştırıyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpıyoruz. Ben bu işlemi çırpma teli ile yapıyorum çünkü pütürlü olmayan düzgün bir karışım oluyor. Aynı işlem mikser ile de uygulanabilir. Kremamızı arada sırada karıştırıp üzerinin kabuk bağlamasını önleyerek oda sıcaklığında soğutuyoruz.
Kaplama:
Krema ve pudra şekerini mikser ile 6-7 dakika çırpıyoruz. Yaklaşık yarım saat buzdolabında tutarak pastaya sürülebilir şekilde koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Pastanin keki soguduktan sonra üc bölün (ben üce bölmeyi beceremedigimden ikiye bölüyorum)
Kremayi her tarafa esit yayip cilekleri paylastirin. En üst kati üzerine kapatip cirpilan taze kremayla her tarafini kaplayin ve rendelenmis cikolatayi üzerine, yanlarina serpin. Buz dolabinda en az 3-4 saat beklettikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN!!
Tarifin orijinalini görmek icin http://www.burcinindenemeleri.com/2008/04/ilekli-pasta.html e tiklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder