Çin Usulü Rulo Tarifi















Malzemeler:
4 Dilim Bayat Ekmek
Yeteri kadar Kimyon
800 Gram Hindi Kıyması
1 Çorba kaşığı Un
Yeteri kadar Pulbiber
100 Gram Yoğurt
2 Çorba kaşığı Yumurta
1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
Yarım Limon Kabuğu Rendesi
Yeteri kadar Tuz
2 Tatlı kaşığı Köri
50 Gram Köri
50 Gram Susam
1 Tatlı kaşığı Tereyağı
200 Mililitre Soya Sosu
350 Gram Erişte
600 Gram Karışık Taze Sebze


Hazırlanışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayın.
Bayat ekmeği ufalayıp ıslatın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştırın.
Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve üzerine susam serpin.
Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirin.
Fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika kadar pişirin. Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alın.
Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
Biberi ikiye bölüp içini temizleyin ve doğrayın. Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Sebzeleri sıcak suda haşlayın. Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapın.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler