Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk gögsü (yarim kg kadar gögüs filetodan yapiyorum)
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kasigi sirke
1-2 dis sarmisak
1 cay kasigi köri
1 cay kasigi kirmizi toz biber
1/2 cay kasigi karabiber
1 cay kasigiı tuz
Kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
Tavuk gögsünü 1 cm kalinliginda seritler halinde kesin.
Bir kasede yumurtayi tuzla birlikte cirpma teliyle cirpin. Suyu ilave edip cirpmaya devam edin. Un, sirke ve baharatlari ekleyin. Malzemeler karisincaya kadar cirpin.
Tavuklari bu karisimin içine atin.
Tavaya yaklasik 1 cm yüksekliginde siviyag koyun ve kizdirin. Tavuklari sostan cikarin ve kizgin yagda kizartin.
Kizaran tavuklari mutfak pecetesinin üzerine alin ve fazla yagini emdirin.
Afiyet olsun!
Tarifin orijinali icin http://www.yemeksenligi.com/kategori/kolay-yemekler/ i tiklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder