Bu poğaça gerçekten anne poğaçası,anneanne poğaçası oldu:) çünkü yıllar önce çocukluğumda henüz kabartma tozu,vanilya vs kullanılmaz karbonat kullanılırdı,ben de o günleri ve o lezzetleri yad etmek için karbonat kullandım,çok da lezzetli oldu,ayrıca inanılmaz derecede yumuşak bir poğaça oldu ve bayatlamadı:))))
poğaçalarımı etkinliğe gönderiyorum BURAYA2 adet yumurta,birinin sarısı üstüne,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1/2 çay bardağı çörekotu,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı karbonat,
aldığı kadar tam buğday unu ve beyaz un,
üstü için susam,
iç malzeme için:lor,maydanoz,karabiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder