Creme Brule




Geçen gün nasıl bir tatlı yapsam diye bakınıyordum ve Oktay Usta da bu tatlıyı keşfettim.Kesinlikle çok ama çok hafif ,çok lezzetli kısacası süper herkes bir denesin emin olun memnun kalacaksınız.Ben yumurtalı tatlı sevmem yumurta kokar diyenler size diyorum hiç ama hiç yumurta kokusu falan yok.Bu bir fransız tatlısıymış.Anlamı da yanık krema demekmiş.
Ben biter bitmez bir daha yapacağım. İşte tarif geliyor
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı krema (2 adet 200 gr lık krema bu ölçüye denk geliyor)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya (ben 2 paket koydum)
  • üzeri için esmer şeker yada pudra şekeri

Yapılışı

Sütü ve kremayı tencereye alıp 2-3 dakika kaynatın.Ocaktan alıp içine şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle çırparak soğutun.Karışım soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp iyice karıştırın.Bu sulu karışımı fırın kaplarınıza alarak içine su koyduğunuz bir tepsiye fırın kaplarınızı yerleştirin.Fırında bu şekilde benmari usulü pişirin ben 170 derecede 40 dakika kadar pişirdim.Tatlıların üzeri pembeleşti ama orta kısımları hala sulu gibiydi.Fakat bu tip tatlılar soğudukça sertleşeceğinden endişelenmeyin.Soğuyunca kıvamını buluyor.

Aslında tatlı fırından çıkıp soğuduktan sonra servis edileceği zaman içine soğuk su (tatlılar piştiği için tekrar fırına girdiğinde iyice sertleşmesin diye) konmuş tepsiye kapları ile konup üzerlerine esmer şeker ya da pudra şekeri serpip o şekerin yakılarak daha doğrusu karamelize ederek servis edilmesi gerekiyormuş.Asıl olanda o şekerin pürmüz ile yakılmasıymış ama fırın da o işi görüyormuş.Ama ben bu kısmı uygulamadım.İlk pişirme aşamasında üstleri o kadar güzel pişti ki gerek görmedim.İsterseniz o şekilde deneyebilirsiniz.Fakat mutlaka denemelisiniz

Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler