Damla Sakızlı Kadayıf

Aslında bugün bende yaptığım bir kek tarifini verecektim ama sevgili arkadaşlarım Seda ve Yasemin çok güzel iki kek tarifi yayınlamışlar ben de değişik bir tarif vermek istedim.Eminim deneyenler bu tatlıyı çok sevecektir.Çok hafif ,çok hoş kokulu (damla sakızını sevenler size sesleniyorum)ve çok lezzetli bir tatlı.

Malzemeler
  • 250 gr kadayıf
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tozşeker

Kreması için

  • 1 kg süt
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti ve şanti için 1/2 su bardağı soğut süt
  • 2 parça damla sakızı

Yapılışı

  1. Önce krem şanti soğut süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır.
  2. Krema için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir ve mixer ile 10 dakika karıştırılır.Soğuması için kenara bırakılır.
  3. Diğer tarafta tel kadayıflar bıçakla iyice kıyılır.Teflon bir tavada ya da tencere de tozşeker ve sıvıyağla kızarana kadar kavrulur.Rengi pembeleştirilir.
  4. Soğuyan krema ile krem şanti bir araya konularak 5 dakika kadar mixer ile karıştırılır.
  5. Kavrulan kadayıfın bir kısmı tatlıyı koyacağınız kabın altına serilir,üzerine konulan kreması düzgünce kabın içine yayılır.Kadayıfın geri kalan kısmı ile kremanın üzeri kaplanır.Bir gece dolapta bekletirseniz daha güzel oluyor.

Buyrun o zaman afiyet şeker olsun




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler