Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tozşeker
Kreması için
- 1 kg süt
- 4 kahve fincanı tozşeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti ve şanti için 1/2 su bardağı soğut süt
- 2 parça damla sakızı
Yapılışı
- Önce krem şanti soğut süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır.
- Krema için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir ve mixer ile 10 dakika karıştırılır.Soğuması için kenara bırakılır.
- Diğer tarafta tel kadayıflar bıçakla iyice kıyılır.Teflon bir tavada ya da tencere de tozşeker ve sıvıyağla kızarana kadar kavrulur.Rengi pembeleştirilir.
- Soğuyan krema ile krem şanti bir araya konularak 5 dakika kadar mixer ile karıştırılır.
- Kavrulan kadayıfın bir kısmı tatlıyı koyacağınız kabın altına serilir,üzerine konulan kreması düzgünce kabın içine yayılır.Kadayıfın geri kalan kısmı ile kremanın üzeri kaplanır.Bir gece dolapta bekletirseniz daha güzel oluyor.
Buyrun o zaman afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder