Malzemeler:
1 Litre Light Süt
2 Su Bardağı Esmer Şeker
2 Çorba kaşığı Buğday Unu
1 Paket Tuzsuz Etimek
2 Su Bardağı Su
4 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede; süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve 1 su bardağı esmer şekeri karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı suyu tenceye alıyoruz.
Şekerli karışımı 10-15 dakika koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekliyoruz.
Tuzsuz etimekleri borcama yerleştirip, üzerine şerbetini döküyoruz.
Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığımız muhallebiyi ekliyoruz.
Tatlı, oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süslüyoruz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder