Malzemeler:
1 adet olgunlaşmış avokado
250 gram temizlenmiş karides
1 kâse yoğurt
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Damak tadınıza göre tuz
Limon suyu
Hazırlanışı:
Avokadonun kabuklarını soyup incecik dilimleyin.
Kararmasını önlemek için limonlu suyun içinde bekletin.
Karidesleri; kaynar suya alıp yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Haşlanan karidesleri süzüp limon suyu, zeytinyağı ve tuzla marine edin.
Servis tabağına avokado dilimlerini alıp karidesleri üzerine dizin.
Yoğurt, kekik ve naneyi karıştırıp salatanın üzerinde gezdirin.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.
Not:
Avokado Hakkında; Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturan avokado; içeriğinde mineral ve vitaminlerle cildin genç kalmasını sağlıyor. Doymamış yağ oranı yüksek olduğu için kandaki kolesterolü düzenliyor ve tok tutmaya yardımcı oluyor
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder