Biliyorum sırada bekleyen tarifimin ikidir sırasını alıyorum ama 2 gün gecikmeli de olsa doğum günü pastamı sizlerle paylaşmak istedim. Bu pasta, uzun yıllardır bizim evin geleneksel doğum günü pastası.Tarifi sevgili eltime ait, 1 gün önceden hazırlayıp, üzerini kapatarak buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.
Pandispanyası için:
- 4 yumurta - oda sıcaklığında-
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un -elenmiş-
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 Türk kahve fincanı portakal suyu ya da su
- 3 adet muz (çilek de olabilir)
Üzeri için:
- 1 paket Dr. Oetker çikolata sosu ( Toronto’da, Türk bakkalında bulabilirsiniz)
- Gümüş toplar (silver balls)
- 2 paket kedi dili (ladyfinger)
- Kurdele
Hazırlanışı:
- Fırınınızı 325F - 165C ye ısıtın.Yumurtaları ve şekeri mixer ile 15 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu -eleyerek- ilave edin, 1/2 Türk kahvesi fincanı portakal suyunu ve ince rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, tüm malzeme karışana kadar tekrar çırpın. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin.
- Bu arada cikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, ortadan ikiye kesin. Ortasına 3 adet muzu keserek paylaştırın, üzerine ılık cikolata sosunun 1/3 ünü dökün. Kekin diğer parçasını kapatıp, kalan sosu üstüne paylaştırın ( kenarlarına gelmese de olur çünkü kedi dili ile kenarlarını kapatacağız).
Kenarlarını kedi dili ile çevirip, kurdeleyi bağlayın ve sos iyice soğuduktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. - Ertesi gün, servisten önce üzerini istediğiniz gibi süsleyip, afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder