TURQUOISE "The Colorful Mosaic of Turkish Culture & Cuisine"



Geçtiğimiz hafta sonu, benim de üyesi olduğum ve Telve isimli, internet üzerinden yayınlanan dergilerine “Asuman’ca lezzetler“ adı altında tarifler verdiğim, “Turkish Society of Canada“ derneğinin düzenlediği bir etkinliği, TURQUOISE "The Colorful Mosaic of Turkish Culture & Cuisine" i sizlerle paylaşmak istedim... 1 ay gibi bir sürede, çok özveri gerektiren bir çalışma sonucunda hazırladığımız, ama sonucu görünce “kesinlikle değdi“ dediğimiz bir etkinlik oldu...
Etkinliğin amacı; Türk Kültürünü ve mutfağını, Toronto'da yaşayan yabancılara tanıtmakdı.
Davetliler arasında, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Sayın Mustafa Levent Bilgen ve ailesi, basından gelen yemek yazarları, gıda eleştirmenleri, milletvekilleri ve üyelerimiz vardı. Yaklaşık 250 kişilik bir topluluk...
Başta Salih ustamız, yardımcısı sevgili Hülya ve bir gönüllü ordusu ile ortaya, hepsi birbirinden lezzetli 25 çesit yemek çıktı.
Ayrıca, bizi kırmayarak Amerika’dan etkinliğimize konuşmacı olarak gelen ve Sayın Nur İlkinle birlikte yazdıkları "The Turkish Cookbook: Regional Recipes and Stories" isimli kitabın yazarlarından Sayın Sheilah Kaufman George Brown College'dan Sayın Prof. Gary Hoyer ve Ryerson Üniversitesi’nden gıda politikaları ve gıda güvenliği üzerinde çalışmaları olan Sayın Prof. Mustafa Koç slayt gösterisi eşliğinde birer sunum yaptılar.
Toplam 4 saat süren ve kültürümüzü, yemeklerimizi en iyi şekilde tanıttığımıza inandığımız etkinlikten bazı kareler...

Fotoğraflar, Varol Karslıoğlu.



ARNAVUTcigeri serviste...
Tatlı masası
Zeytinyağlı bamya
Sofralarımızın vazgeçilmezi; ekmek, peynir, zeytin
Midye dolma
Kadınbudu köfte

 Sheilah Kaufman


Şimdi sırada, ilkini 2 sene önce başlattığımız, sevgili Evnur Taran’ın büyük katkıları ile gerçekleşen, bu sene de hastane yönetimi tarafından özellikle tekrarlanması rica edilen, bir başka etkinliğimiz var. 23 Nisan’da “Hospital for Sick Children’da“ hasta çocuklarımıza, hepsi için tek tek hazılanmış minik tezgahlarda kilim dokutacağız. Böylece sevgili Ata’mızın “Tüm Dünya Çocuklarına armağan ettiği“ 23 Nisan bayramımızı, farklı ülkelerden gelmiş olan çocuklarımızla kutlamış olacağız.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler