Bu çorbayı, kuzenim Portakalağacı'nda görüp denemis. Bana tavsiye etti, gerçekten sonuc mükemmel... Üzerine keçi peyniri sürülmüs, kızarmış ekmekle denemenizi öneririm.
MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı tereyağ ( ya da sıvıyağ)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet rendelenmiş domates
- 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı süt
- Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI:
- 2 yemek kaşığı tereyaği ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
- 1 yemek kaşığı salça ve 5 adet rendelenmiş domatesi ekleyin.
- Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Bu aşamada, icinde topaklar kalmışsa, el blendırı ile karıştırın.
- Servis yapmadan önce, sütünü ve tuzunu ilave edin.
- İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder