MALZEMELER:
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 adet orta boy, ince rendelenmiş havuç
- 1 bardak pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 bardak sıcak tavuk suyu (tavuk suyunuz yağlı ise, üstte verdiğim yağ miktarını azaltabilirsiniz)
- Karabiber, tuz
- Küçük doğranmış soğanı, sıvıyağ ve teryağ karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Havucu ekleyip, bir süre daha kavurun.
- Yıkanmış, suyu süzülmüş, pirinci ilave edin. 1-2 dakika daha hepsini kavurun, tuzunu ve karabiberi ekleyin.
- En son kaynamış tavuk suyunu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çekince bir kere daha karıştırın ve ocağı kapatın, demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder